Weet jij hoeveel invloed deze regel heeft op jouw geluksgevoel?
Nee, lees dan verder. Er zijn twee belangrijke redenen waarom deze regel zoveel invloed op ons heeft.

Ten eerste is ons geheugen selectief. Als je ergens aan denkt, vallen allerlei dingen die daarmee te maken hebben sneller op. Als je vaak denkt aan lekker eten, zie je overal dingen die met eten te maken hebben. Ten tweede werkt ons geheugen beter bij herhaling. Als je iets goed wilt onthouden is het belangrijk dat je dit vaak herhaald. Op deze wijze heb je bijvoorbeeld de rekentafels en de woordjes in het Engels of Frans geleerd.

Als je dus bewust denkt aan iets waar je gelukkig van wordt zal alles wat daarmee te maken heeft, je sneller opvallen. Omdat deze dingen je sneller opvallen, zie je ze vaker. Je hersenen krijgen dus vaak signalen van dingen die te maken hebben met je eigen geluk en zullen dit beter onthouden. Als je dus denkt aan geluk voel je je ook gelukkiger.
Helaas geldt het omgekeerde ook. Als je veel piekert over tegenslagen, zul je sneller dingen zien die te maken hebben met deze tegenslagen en zullen je hersenen steeds beter de tegenslagen gaan onthouden. Dit versterkt weer het piekeren en zo kun je in een negatieve spiraal terecht komen.

Je kunt dus meer tevreden en gelukkiger worden als je regelmatig stilstaat bij de positieve dingen die je op een dag meemaakt. Verplicht jezelf om iedere dag drie positieve dingen op te schrijven, die je hebt meegemaakt en kijk wat het in twee weken met je doet.

Ook de oefening ‘meteen beginnen’, die u hier gratis kunt downloaden, gaat uit van de regel, ‘wat je aandacht geeft groeit’.
Deze oefening maakt je bewust van de dingen waar je plezier aan beleefd en laat zien waar je iedere dag mee bezig bent.

Wat je doet is de spiegel van je ziel

Probeer het is enkele weken uit en leer jezelf beter kennen. Zet je ervaringen op het forum en bekijk ook de ervaringen van anderen op het forum.

Nog niet geregistreerd? Registreer hier en: Discussieer mee over dit bericht op het forum!
Deel via TwitterDeel via email

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.

   
© 2011 Schenkeveld en Schenkeveld B.V.
De lay-out van deze website wordt door Internet Explorer
niet volledig ondersteund. Gebruik bij voorkeur een andere browser.
Suffusion theme by Sayontan Sinha