De deelnemers zijn onze ambassadeurs

Onderstaande reacties van deelnemers aan onze opleidingen en trainingen laten zien dat de deelnemers tevreden zijn met de bereikte resultaten. Of het nu gaat om een eenmalige workshop of een volledig trainingsprogramma iedereen kijkt er met een voldaan gevoel op terug, ook al was het niet makkelijk en soms zelfs confronterend.

Het heeft me veel tijd en energie gekost. Ik ben er erg veel mee bezig geweest, zowel in gedachte als met de daadwerkelijke uitwerking. Besluitvaardigheid en het verminderen van mijn onzekerheid blijven aandachtspunten. Ik heb mezelf in ieder geval beter leren kennen!

Ik heb de afgelopen maanden hard aan mijn doel gewerkt, met vallen en opstaan. Het blijft lastig om taken goed te plannen, maar het gaat mij steeds beter af. Aan mijn doel moet ik continue blijven werken, anders verval ik in mijn oude gedrag.

Een ding wil ik voorop stellen: ik heb de afgelopen maanden heel veel geleerd en heel veel opgestoken. Vooral aan de communicatietrainingen heb ik veel gehad. Ze waren soms erg confronterend voor mij, maar zo heeft het moeten zijn.

Ik ben nog lang niet waar ik moet zijn of waar ik zou willen zijn. Maar ik heb al zoveel geleerd, dat ik er niet bang voor ben, dat ik een heel eind ga komen! Bedankt voor de goede en leerzame lessen en trainingen!

Nu ik me bewuster ben van mijn oude gedrag, probeer ik meer rust te nemen om te beoordelen. Ik heb geleerd dat ik door meer te vragen, me beter inleef in een ander. Door minder impulsief te zijn, kan ik meer nadenken voordat ik een antwoord geef. Mijn leerproces is nog niet ten einde, maar ik kan in de toekomst hier verder aan bouwen.

Het is niet makkelijk jezelf een spiegel voor te houden. Ik heb in situaties waarin ik normaliter ongenuanceerd reageer, nu veel meer rust ingebouwd. Met dank aan de feedback uit mijn omgeving.

Ik wil mijn docent, Peter Schenkeveld, bedanken. Hij heeft mij niet alleen geleerd beter na te denken en duidelijker te formuleren, maar ook (nogmaals) duidelijk gemaakt dat ik voor mijzelf mag kiezen, zonder me daarover schuldig te voelen.

Het was een moeizaam proces en ik heb mijn oorspronkelijke doel niet gehaald. Maar het proces heeft wel duidelijk laten zien waar het probleem zit: ‘Teveel willen in te weinig tijd’. De les is duidelijk als ik niet leer ´minder te willen´ zal het ook niet mogelijk zijn om meer structuur in mijn werk aan te brengen. De weg naar rust en ruimte in mijn hoofd is nog lang, maar ik blijf daar met hulp vanuit mijn omgeving aan werken.
Ik vond het leuk, maar lastig om heel goed naar mijzelf te kijken. Ik heb geleerd dat je heel bewust bezig moet blijven om het gewenste resultaat te behalen.

De lessen vond ik over het algemeen prettig en open. Ik vond het niet moeilijk me kwetsbaar op te stellen tijdens de les. Er heerste een prettige sfeer in de groep.

Ik denk dat ik deze aanpak met doelstellingen en stappenplan in de toekomst zeker vaker ga toepassen.

Ieder mens heeft zijn eigen karakter. Soms is het moeilijk om met iemand samen te werken. Maar als je de sterke en zwakke kanten van iemand kent, kun je beter samenwerken, je kunt elkaar aanvullen. Iedereen kan doen waar hij goed in is. Je houdt elkaar scherp.

Ik merk dat ik vaak de neiging heb om te ontwijken en dan vooral privé. Ik voel me nog niet altijd goed als ik nee zeg. Ik wil dan toch aardig gevonden worden en vind de ander dus eigenlijk belangrijker dan mezelf. Dat zie ik nu wel steeds meer in.

Heb ik mijn doelstelling bereikt? Nee, nog niet, maar ik denk dat ik iets veel belangrijkers heb bereikt. Ik heb de balans in mijzelf gevonden. Ik heb nu veel meer rust en kan me veel beter ontspannen. Hierdoor kan ik ook meer dingen oppakken.

De afgelopen maanden zijn voor mij zwaar, vermoeiend en leerzaam geweest. Ik voel dat ik ben gegroeid en had dit niet willen missen.

Ik heb altijd voor mijzelf moeten knokken. Misschien dat ik daarom altijd meteen met een advies klaar sta. Ik heb geleerd dat dit helemaal niet nodig is. Mensen hebben vaak meer aan aandachtig luisteren dan aan een goed bedoeld advies.

In het bijzonder wil ik de docent Peter Schenkeveld bedanken voor zijn enthousiaste, inspirerende manier van lesgeven.

Ik vind dat ik veel geleerd heb. Ik ben beter gaan kijken naar mijzelf, maar ook naar anderen. Ik vond het erg leuk om de lessen te volgen en me in de verschillende onderwerpen te verdiepen.

Ik ben zeer tevreden over wat ik bereikt heb. Ik ben een stuk alerter en bewuster geworden bij het maken van keuzes. Ik geef geen twijfelachtige antwoorden meer. Ik voel me niet meer schuldig naar personen toe als ik nee zeg.

Ik had niet verwacht dat deze training zoveel in mij los zou maken. Ik heb mijn einddoel nog niet bereikt, maar ga zeker de weg vervolgen die ik ben ingeslagen. Ik zie dat het mijn leven beter maakt.

De reacties uit mijn omgeving doen me goed. Mensen beginnen de veranderingen te merken en ik moet zeggen dat ik veel positieve reacties krijg. Ik weet dat ik kan veranderen en dat ik dit zelf in de hand heb.
Ik ben er nog niet, maar ik ben zeker 80 % op weg naar mijn doel. Het maken van de planning vond ik makkelijker dan het uitvoeren ervan. Als je niet goed in je vel zit, verlies je makkelijk je doel uit het oog of verschuift het naar de achtergrond. Je valt terug in je oude gedrag, het veilige en bekende gebied. Maar ook met tegenslagen kun je je doel bereiken.

Ik ben iemand die graag de dingen zelf doet. Geen hulp of support aan anderen vragen. Ook het bereiken van mijn doel dacht ik wel alleen te kunnen. Ik had anderen wel verteld van mijn doel, maar niet om hulp gevraagd. Later bleek ik hun hulp wel nodig te hebben en heb er toen wel om gevraagd. Je moet het zelf doen, maar een zetje in de juiste richting of een aanmoediging op het juiste moment heb je echt nodig.
Voor mij is de training goed geweest om beter te zien hoe ik in elkaar zit. Daar heb ik veel aan gehad en zal ik zeker blijven gebruiken in de komende jaren.

Ik hou erg van spreuken. Een van de spreuken die naar boven kwam is: ‘verwacht nooit iets, maak er zelf wat van!’. Hoe vaker ik deze spreuk hard op uitspreek, hoe meer ik er in ga geloven en nog belangrijker hoe meer ik er naar ga handelen.

Hoe verder ik kwam, hoe beter het ging. Aanvankelijk was ik het probleem aan het aftasten, was dit wel het probleem? Hoe pak ik het nu aan? Uiteindelijk was het een kwestie van gewoon doen en kijken hoe het gaat en hoe anderen erop reageren.

Peter ik voel me heel veilig bij jou, dus ik stel me graag kwetsbaar op. Ik wil verder even kwijt dat ik heel erg geïnspireerd raak, vooral door de manier waarop je les geeft. Ik vind het heerlijk om naar je te luisteren. Ben allerlei projecten aan het doen en ik weet bij god niet waar de energie vandaan komt om naast mijn 60-urige werkweek, deze opleiding en mijn gezin te doen. Wel een fijn gevoel, dus ik ga er nog even mee door.

© 2011 Schenkeveld en Schenkeveld B.V.
De lay-out van deze website wordt door Internet Explorer
niet volledig ondersteund. Gebruik bij voorkeur een andere browser.
Suffusion theme by Sayontan Sinha