Je moet ingelogd zijn om berichten te plaatsen Inloggen


Wachtwoord Kwijt?

Forums Doorzoeken:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Gebruik van Wildcard:
*  komt overeen met willekeurig aantal karakters    %  Komt overeen met precies één karakter

Geen Tags
GebruikerBericht

11:45
21 januari 2012


admin

Admin

berichten10

Bericht bewerkt 11:50 – 21 januari 2012 door admin


Op deze website zijn enkele RSS feeds te vinden.

Voor de mensen die onbekend zijn met RSS feeds: kortgezegd zorgt een RSS feed ervoor dat de laatste nieuwe berichten van de door jou aangemelde sites zichtbaar worden op 1 overzichtelijke plek. In plaats van dat je je dag begint met surfen naar nos.nl voor het nieuws, naar metplezierpresteren.nl voor de laatste nieuwe berichten en naar jepartner.nu voor de meest recente to-do list. Ga je nu naar je RSS reader, je hebt 1 x de verschillende sites aangemeld en kunt vervolgens meteen zien of er nieuws is binnengekomen.

 

In plaats van zelf opzoek te gaan naar de nieuwste informatie, komt deze informatie zodra het beschikbaar wordt direct naar je toe.

Op youtube zijn simpele video's te vinden die het concept verhelderen. Wegens copyright mag ik ze echter niet hier linken maar zoek gerust eens op RSS in plain english. een engelstalig maar duidelijk filmpje over wat RSS voor jou kan doen.

 

Dan nu terug naar deze website, welke feeds worden er aangeboden en welk nieuws kun je ermee krijgen.

1: Website feed, om je hierop te abonneren kun je simpelweg klikken op het RSS logo onderaan elke pagina van de website.

Via deze feed wordt je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogberichten zodra deze geplaatst worden.

2: Overzicht feed, te vinden links onderaan het overzicht van de forums. Via deze feed blijf je op de hoogte van elk nieuw bericht op het forum. Voor de meeste gebruikers zal het gebruik van deze feed niet aan te raden zijn omdat vast niet elk nieuw bericht op het forum voor iedereen interessant is. (via deze feed komen ook alle blogberichten met een discussie optie binnen. Dit omdat het forum gebruikt wordt om over de blogberichten te discussiëren.)

3: Groep RSS, te vinden rechts van elke groep/categorie van het forum. Voor dit forum is op het moment van schrijven alleen een RSS feed van de discussieruimte beschikbaar. Voor deze feed geldt veelal hetzelfde als voor de forum feed omdat het grootste gedeelte van de nieuwe berichten hierin geplaatst zal worden.

4: Onderwerp RSS, als je een bepaald onderwerp kiest (bijvoorbeeld organisatieontwikkeling) zie je links onderaan het RSS logo met de tekst forum RSS staan. Naast de website feed zal dit voor de meeste gebruikers een nuttige feed zijn. Je kunt hiermee zelf kiezen voor welke onderwerpen je graag de nieuwe berichten wilt ontvangen. Wordt er een nieuw onderwerp aangemaakt over organisatieontwikkeling dan zul je hier automatisch van op de hoogte gebracht worden via uw RSSreader.

 

Hopelijk is hiermee voor iedereen duidelijk welke RSS feeds er beschikbaar zijn, er waarvoor het zo handig is om er gebruik van te maken.

Geen Tags


 
© 2011 Schenkeveld en Schenkeveld B.V.
De lay-out van deze website wordt door Internet Explorer
niet volledig ondersteund. Gebruik bij voorkeur een andere browser.
Suffusion theme by Sayontan Sinha